neděle 17. srpna 2008

Jednoduchý návod na instalaci firmware 2.0.1 pro iPhone 2G

Jelikož se množí dotazy k instalaci nového update firmware 2.0.1. na původní iPhone (2G), níže naleznete jednoduché kroky k instalaci (pouze pro původní verzi iPhone 2G !). Pokud nemáte legálně aktivovaný iPhone, pak nelze novou verzi instalovat z nabídky v iTunes (viz obrázek), ale je nutno použít odblokovaný firmware (Dev Team / PWNage). Zde jsou uvedeny jednotlivé kroky, které potřebujete k instalaci nového odblokovaného firmware:

1. Stáhněte si aktualizaci iTunes 7.7 a nainstalujte. Poté připojte iPhone (2G) k iTunes a proveďte kompletní zálohu dat (především kontakty, emaily, kalendář v první záložce iTunes, ale také případné videa, hudbu, fotky apod.).
2. Po zálohování dat si stáhněte upravenou verzi firmware (obsahuje jailbreak, unlock a Installer4), soubor je vyvěšen zde. Soubor byl vytvořen pomocí PWNage 2.0.2.
3. Po stažení již upraveného souboru (staženo a upraveno pomocí PWNage 2.0.2) iPhone1,1_2.0.1_5B108_Custom_Restore.ipsw a provedení zálohování dat z iPhone do iTunes, můžete provést restore iPhone přes iTunes, a to stiskem klávesy "Alt" + kliknout na volbu "Restore" a vybrat soubor iPhone1,1_2.0.1_5B108_Custom_Restore.ipsw. Poté proveďte restore telefonu, v této fázi nesmíte telefon odpojit ani vypínat počítač.
4. Po instalaci nového firmware se na iPhone spustí Bootneuter a nastaví nový bootloader, poté se sám reinstaluje a restartuje.

Podrobný popis instalace češtiny je uveden na stránkách zde. Pro nakopírování repa potřebujete zprovoznit WinSCP (v případě použití přes instalátor Cydia nutno použít Windows), WinSCP lze stáhnout zde.

Nakonec spustíte češtinu v Nastavení/International, dále zapněte německou klávesnici. Pokud si chcete vypnout autokorektury při psaní zpráv, pak je možno si stáhnout v Installeru4 aplikaci
"asKB". Nakonec doporučuji si vytvořit nový profil v iTunes a sesynchronizovat zazálohovaná data do iPhone.

Majitelé iPhone 3G zatím musí vyčkat, čeští operátoři slibují češtinu v další verzi firmware ...

Jakékoliv zásahy do Vašeho iPhone jsou jen na vlastní riziko !!!

Žádné komentáře: